Skip to content

Cine suntem?

Reprezentanți ai unor entități publice și private care, la fel ca marea parte a societății, vor să contribuie la efortul general de limitare a efectelor pandemiei COVID 19 în județul Prahova.

Ce obiective avem?

Am pornit constatarea că în spitale există o cerere continuă de echipamente de protecție, medicamente și sau aparate destinate tratamentului COVID-19, și că, în paralel există o dorință fără precedent a societății de a se implica în rezolvarea necesităților sistemului medical.

Constatând că nu există o coordonare între cele două – necesitățile reale din spitale și ofertele reale din partea societății: indivizi, companii, ONG-uri, am decis să realizăm această coordonare.

Așadar, principalul nostru obiectiv este: inventarierea la zi a necesităților reale din spitalele implicate în tratarea pacienților COVID 19, până la nivelul fiecărei secții, și direcționarea eforturilor voluntarilor (acțiuni de voluntariat/achiziție de echipamente/donații/sponsorizări etc) în sensul rezolvării acelor probleme.

Un alt obiectiv important este: evidențierea tuturor acțiunilor de voluntariat/donație/sponsorizare etc pe o singură platformă  – pagina Solidari pentru Prahova a Fundației Comunitare Prahova – și cointeresarea celor interesați în acțiuni coordonate la nivel județean.

Anticiparea necesităților sistemului medical prahovean implicat în tratarea pacienților COVID 19 este cel de-al treilea obiectiv al nostru, pentru a putea rezolva crizele înainte de apariția acestora.

Ce am făcut până acum?

Separat sau împreună, membri ai grupului de lucru care stă la baza acestei idei, au contribuit direct la canalizarea eforturilor diverselor entități și persoane în achiziția de echipamente medicale de strictă necesitate și urgență, printre care:
– achiziția de sisteme de testare PCR dedicate spitalelor din Prahova,
– achiziția de tuneluri de dezinfectare  pentru personalului medical la intrarea în spitale sau pe secții,
– achiziția de materiale de protecție pentru personalul medical etc.

Împreună știm că putem face lucruri extraordinare.

Cum facem?

Am început deja inventarierea necesităților reale ale spitalelor. Le vom sintetiza, le vom face publice și vom începe campanii de popularizare a acestora.

Încercăm să aducem pe această platformă toate entitățile care aderă la obiectivele noastre și doresc să se alăture acestei inițiative.

Discutăm cu reprezentanți ai sistemului medical – DSP, manageri, șefi de secție, – pentru identificarea din timp a posibilelor crize pe care le vom avea de trecut odată cu evoluția pandemiei și, odată stabilit clar care va fi necesitatea principală, vom trece la acțiuni de rezolvare a acesteia.

Vom genera campanii de informare și promovare în mass media locală care sperăm să devină un partener activ al acestui proiect.